Valikko Sulje

Kotitalousvähennys pähkinänkuoressa:
Kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä on digilaitteen, antennin tai tietokoneen ja sen oheislaitteen asentaminen ja ylläpito. Lisäksi kotitalousvähennyksestä voi hyötyä tietoliikenneyhteyksien käyttöön ottamisessa sekä tietoturvapalveluiden, hankittujen ohjelmien ja päivitysten asentamisessa.

Kotitalousvähennys on 1.1.2017 alkaen 2400 euroa/henkilö vuodessa, omavastuun ollessa 100 euroa. Kansalaiset voivat tarpeidensa mukaan käyttää vähennystä täysimääräisesti nyt myös tieto- ja viestintätekniikan palveluihin.

50% palvelun arvonlisäverollisesta hinnasta saa vähentää verotuksessa. Puolisoista täyden vähennyksen voi saada kumpikin erikseen, eli 4800 euroa yhteensä.

Kotitalousvähennyksen tekeminen:
KotiDatan palveluista saat kotitalousvähennystä tehdyn työn osuudesta. Autamme tarvittaessa vähennyksen tekemisessä. Kotitalousvähennystä voit hakea veroilmoituksen yhteydessä. Kerää yhteen kaikki kuitit ja tositteet työsuorituksista. Kerää kaikki kotitalousvähennykseen oikeuttavat työt, kuten esimerkiksi siivousapu, remonttityö sekä kotidatan tekemät työt samaan. Tarkista, että niissä on eritelty työn ja materiaalien osuus, jotta voit laskea vähennykseen oikeuttavan työn osuuden. Kuitteja ei tarvitse liittää hakemukseen, verottaja pyytää niitä tarvittaessa.

Vähennystä varten on oma lomakkeensa jonka löydät verohallinnan sivuilta alla olevasta linkistä.
Kotitalousvahennys