Valikko Sulje

Lehdistötiedote 8.10.2014

Kodin IT-arki toimivaksi – digipalvelut nopeammin käyttöön kaikille

Tietotekniikan lähitukea koteihin tarjoava jyväskyläläinen Kotidata laajentaa toimintaansa Tampereelle ja Helsinkiin, sekä kymmenille muille paikkakunnille yhteistyökumppaneidensa kanssa. Pääomarahasto Midinvest Oy sekä sarjayrittäjät Hannu Tolvanen ja Mikko Marttila tulevat uusiksi omistajiksi.

Kotidatan palveluina ovat tietotekniikan lähituki ja yksilöllinen neuvonta kotona ja palvelupisteessä, sekä koulutukset. Yhtiöllä on alueellaan johtava asema lähitukipalveluissa. Yhtiö tekee kasvavassa määrin valtakunnallista yhteistyötä merkittävien media-, finanssi- ja ict-yhtiöiden kanssa, laajentuen mm. Helsinkiin, Vantaalle, Espooseen, Tampereelle, Ouluun ja Turkuun kumppaneidensa kera.

”Kotidatan palvelukonseptin valtakunnallinen laajentuminen mahdollistaa kuluttajien yksilöllisen palvelun monimutkaistuneessa digimaailmassa. Samalla helpotamme yhteistyökumppaneidemme digitaalisten palveluiden käyttöä ylivertaisella lähipalvelulla”, sanoo Hannu Tolvanen, joka vastaa liiketoiminnan laajentamisesta ja kenttäorganisaation rakentamisesta.

Jyväskyläläinen Keski-Suomen Kotidata Oy saa uusia omistajia ja laajentaa toimintaansa usealle paikkakunnalle. Pääomasijoitusyhtiö Midinvest Management Oy on tänään tehnyt hallinnoimastaan rahastosta sijoituksen yhtiöön. Samalla uusiksi henkilöomistajiksi tulevat Hannu Tolvanen ja Mikko Marttila. Yhtiön enemmistöomistus säilyy vanhoilla omistajilla, Multimentor Invest Oy:llä, Antti Halilalla ja Jukka Lassilalla. Yhtiö laajentuu nimellä Suomen Kotidata; Keski-Suomessa nimenä säilyy Keski-Suomen Kotidata.

”Uskon Kotidatan palvelukonseptin kasvumahdollisuuksiin, varsinkin kun se voidaan yhdistää kovan luokan kuluttajamarkkinoinnin osaamiseen. Digitaalisen murroksen haasteiden hoitamiselle helposti hankittavana palveluna on ilmiselvä asiakastarve.” toteaa Midinvest Management Oy:n toimitusjohtaja Jukka-Pekka Nikula.

”Olemme saaneet kasvuun mukaan toivomani tahot. Laajeneva yhteistyö merkittävien kumppaneiden kanssa on meille suuri mahdollisuus, ja haluamme palvella asiakkaitamme vielä keskeneräisessä digimaailmassa. Rakennamme arjen turvallista tietoyhteiskuntaa kaikille”, toteaa Jukka Lassila, Kotidatan perustaja ja Suomen Yrityskehityksen toimitusjohtaja.

KOTIDATA on vuonna 2008 perustettu kuluttajien tietotekniikan lähituki- ja koulutuspalveluita tarjoava yritys. Kotidata panostaa laitteiden käyttäjien, yksityisasiakkaiden tai yritysten henkilöstön osaamiseen ylläpitoon ja kehittämiseen. Kotidatan palveluverkosto laajenee yli 20 paikkakunnalle vuoden 2015 aikana. www.kotidata.fi

MIDINVEST MANAGEMENT on 2001 perustettu pienten ja keskisuurten yritysten omistusjärjestelyihin ja kasvun rahoitukseen erikoistunut yksityinen pääomasijoittaja. www.midinvest.fi

Lisätietoja:
Hannu Tolvanen, hannu.tolvanen@kotidata.fi, 0400-642 569
Jukka-Pekka Nikula, jukka-pekka.nikula@midinvest.fi, 050-5399378
Jukka Lassila, jukka.lassila@yrityskehitys.com, 050-1810