Valikko Sulje

Suomen KotiData Oy toimii yhteistyössä Kaupan liiton ja PAMin kanssa

Suomen KotiData Oy kuuluu Kaupan liittoon. Suomessa työehtosopimus määräytyy yrityksen päätoimialan mukaan, ja KotiDatan päätoimiala on palveluala. Niinpä palkka-asioissa KotiDatan kohdalla neuvotteluosapuolina ovat Kaupan liitto ja Palvelualojen ammattiliitto PAM. Nämä molemmat liitot ovat vahvistaneet, että KotiDatan toiminnot kuuluvat ensisijaisesti palvelualaan.

Tänään KotiDatassa on ollut työnseisaus, jossa osallisena on ilmeisesti ollut Ammattiliitto Pro.
– Äärimmäisen kurjaa, että tällaiseen ratkaisuun on päädytty, toteaa KotiDatan
operatiivinen johtaja Minna Lassila.
– Perusteeton työnseisaus ei ole työntekijöiden vika, vaan Ammattiliitto Pro on nähtävästi ollut osallisena asian järjestämisessä.

Työnseisaus vaikeuttaa asiakkaittemme arkea huomattavasti ja aiheuttaa epätietoisuutta työntekijöidemme keskuudessa. Suomen KotiData Oy noudattaa lakia ja voimassaolevia työehtosopimuksia.
– Olemme aina valmiita neuvottelemaan työehtosopimuksesta. Jos yrityksen työnkuva ja toimiala muuttuvat ratkaisevasti, työehtosopimukset katsotaan ilman muuta uudelleen. On äärimmäisen hienoa, että Suomessa on kattava työehtosopimusten järjestelmä ja että asiasta keskustellaan.

Tällä hetkellä Ammattiliitto Pro on järjestänyt KotiDatassa työnseisauksen, jonka vuoksi osassa KotiDatan palveluista voi olla viivettä tämän viikon keskiviikosta perjantaihin.
– Olen pahoillani siitä, että asiakkaamme joutuvat kokemaan viivästyksiä arjessaan. Odotamme innokkaasti työntekijöitämme takaisin töihin.

Kaupan liiton työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala on antanut tänään lausunnon, jonka mukaan Kaupan liitto pitää Ammattiliitto Pron painostusta Suomen Kotidata Oy:tä kohtaan erittäin epäasiallisena ja kohtuuttomana.

Lisätiedot: operatiivinen johtaja Minna Lassila 0400 504 622