Valikko Sulje

Työtuomioistuin näytti KotiDatalle vihreää valoa: noudatamme jatkossakin Kaupan alan työehtosopimusta

Työtuomioistuin antoi tänään torstaina ratkaisun, jonka mukaan Suomen KotiData Oy noudattaa jatkossakin Kaupan alan työehtosopimusta. Ratkaisu oli KotiDatalle myönteinen ja odotettu, mutta prosessi on ollut yritykselle raskas. Päätöstä odotellessa toinen osapuoli ei ole noudattanut työrauhaa, vaan se on käyttänyt jopa laittomia lakkoja. Työelämän pelisäännöt pääsivät valitettavasti unohtumaan.

 – Nyt toivomme ratkaisun myötä työrauhaa ja paluuta normaaliin arkeen, kertoo KotiDatan operatiivinen johtaja Minna Lassila.

– Työntekijämme ovat upeita tyyppejä, ja hekin taatusti haluavat päästä kiinni takaisin arjen tekemiseen ja asiakkaiden auttamiseen.

 Työtuomioistuimen mukaan KotiDatassa voidaan jatkossakin noudattaa Kaupan työehtosopimusta. KotiData on Kaupan liiton jäsen, joten työehtosopimus määräytyy sen perusteella.

 KotiDatan liiketoiminta on erityisesti laitteiden ja ohjelmistojen kuluttajakauppaa sekä niiden asennus- ja tukipalveluita. Työtuomioistuimen ratkaisun mukaan Kaupan työehtosopimusta voidaan noudattaa kaikissa KotiDatan työsuhteissa.

 – Ratkaisu oli meille myönteinen ja odotettu, mutta prosessi on silti ollut henkisesti ja taloudellisesti raskas, Lassila kertoo.

– Meihin kohdistettiin laittomia lakkoja ja laajaa mainehäirintää. Tämä on erittäin surullista, koska tällainen tahallinen mustamaalaaminen aiheuttaa yritykselle vakavia haittoja – ja välillisesti se vaikuttaa myös työpaikkojen olemassaoloon.

 – Mainehaitat ja taloudelliset tappiot ovat huomattavia. Kevät ja kesä eivät olleet meille yrittäjille muutenkaan koronan keskellä helppoja, Lassila tiivistää.

 Ammattiliitto Pro järjesti toistuvia lakkoja KotiDatassa heinä- ja elokuussa. Elokuun lopussa järjestetty laiton lakko laajeni hieman yllättäen myös joihinkin Paltan jäsenyrityksiin, vaikka samaan aikaan odotettiin työtuomioistuimen ratkaisua työehtosopimuksesta.

 – Nyt kun prosessi on ohi, olemme innokkaita pääsemään takaisin työn touhuun työntekijöiden ja kumppaneiden kanssa. Meille kehittäminen on aina ollut merkityksellistä, ja nyt pääsemme jälleen keskittymään yhtiömme eteenpäinviemiseen. Yhtenä tärkeänä tavoitteenamme on työpaikka, jossa kaikki viihtyvät.

 

 Lisätiedot:

Minna Lassila

Operatiivinen johtaja

puh 0400 504 622

 

Katso myös Kaupan liiton tiedote.