top of page
  • Kotidata

Ajankohtaiset Tietoturva Vinkit

Pitämällä huolen tietoturvastasi, henkilötietosi pysyvät poissa vääristä käsistä ja nukut yösi paremmin.


Tänään käydään läpi muutamia vinkkejä, miten voit pitää parempaa huolta tietoturvastasi.


Käytä vahvaa salasanaa

Vahvemman salasanan käyttö on helppo tapa parantaa tietoturvaasi netissä.


Yleisesti katsottuna, vahvan salasanan pitäisi sisältää isoja kirjaimia, pieniä kirjaimia, numeroita sekä erikoismerkkejä. Kannattaa myös välttää yleisimpiä salasanoina käytettyjä sanoja kuten "Salasana1" tai vastaavia. Myös nimiä ja oikein kirjoitettuja sanoja kannattaa välttää.


Myös saman salasanan käyttöä useassa eri palvelussa kannattaa välttää. Varsinkin sähköpostin salasana on syytä pitää erityisesti tallessa.


Lataa puhelinsovelluksia vain luotettavista lähteistä

Lataamalla sovellukset puhelimelle ainoastaan virallisista sovelluskaupoista kuten Google Play (Android puhelimilla) tai Apple Store (Apple tuotteilla) voidaan pienentää riskiä että puhelimeen pääsisi saastuttava sovellus.


Vaikka sovellukset hankkisi yllä mainituista lähteistä, voivat ne silti sisältää turvallisuusriskejä. Yksi tapa pienentää riskiä entisestään, on hankkia laitteillesi tietoturvapaketti, josta lisää seuraavassa kappaleessa.


Tietoturva mikä on tehty helpoksi käyttää.

Helppo tapa nostaa tietoturvasi uudelle tasolle on laadukas virustorjunta ohjelma, nämä ovat saatavilla niin tietokoneelle, tablettiin kuin puhelimeen.


Tietoturvaohjelmistot pyrkivät estämään haitallisten sovellusten asennuksen ja haitallisten sivujen avautumisen.


Ohjelmien avulla voidaan myös suorittaa säännöllisiä virustarkastuksia, jos halutaan tarkistaa että puhelimessa tai tietokoneessa on kaikki hyvin.


KotiDatan kautta saat F-Securen tietoturvapaketit seuraavaan hintaan:


F-Secure Total  for 1 kuukausi 1 laitteelle,  8€ /kk sis. alv 24%

F-Secure Total  for 1 kuukausi 3 laitteelle,  9€ / kk sis. alv 24%

 

Tarvittaessa asennus etänä 30€ tietokoneeseen ja läsnä 69€ kaikkiin laitteisiin. Kysy myös muista paketeista.

"Yli 30 miljoonaa ihmistä luottaa F‑Secureen, koska olemme jo 35 vuoden ajan tehneet perheesi laitteiden, yksityisyyden, identiteetin ja digitaalisen elämän suojaamisesta helppoa." - F-Secure
Pidä laitteesi päivitykset ajan tasalla

Pitämällä käyttöjärjestelmät ja sovellukset ajan tasalla voit myös parantaa tietoturvaasi.


Uutta laitetta hankkiessa kannattaakin pitää silmällä sitä, kuinka pitkälle tulevaisuuteen uusia päivityksiä on saatavilla. Vanhemmat laitteet joihin tietoturva- tai järjestelmäpäivityksiä ei enää ole saatavilla voivat olla alttiimpia turvallisuusriskeille.


Älä avaa tekstiviestillä saatuja linkkejä

Erilaiset "kalastelu" yritykset ovat nykyään yleisiä. Niissä saatetaan lähettää esimerkiksi pankin nimissä linkki ja kehotetaan nopeisiin toimenpiteisiin.


Linkin takaa saattaa avautua oikean näköinen sivu, mutta verkko-osoitteessa saattaa olla pieni ero, jonka seurauksena kaikki sivulle kirjoitetut tiedot päätyvät vääriin käsiin.


Mikäli saat tällaisen linkin tekstiviestillä, on parempi ottaa yhteys väitettyyn viestin lähettäjään esimerkiksi pankkiin, pankin virallisen puhelinnumeron kautta, ja varmistaa, tuliko viesti heiltä.


Yorumlar


Yorumlara kapatıldı.
bottom of page